Vinuri › Aurelia Visinescu ANIMA Syrah 0.75 L

Aurelia Visinescu ANIMA Syrah 0.75 L

Aurelia Visinescu ANIMA Syrah 0.75 L
2016

ANIMA Syrah este produs in totalitate dintr-o plantatie compacta situata pe panta sudica a asa numitului punct “Fintescu” apartinand de satul Naeni, pe Dealurile Buzaului. Ca si stil de vinificatie este o combinatie intre lumea veche, Valea Rhone-ului, si lumea noua, Barossa Valley, cu influenta masiva a terroirului, pastrand notele vegetale, pamantii si condimentate peste care vin fructele de padure, ciocolata, cu structura tanica consistenta.
Arome intense de fructe negre bine coapte, condimente, în special piper negru și roșu, ciocolata ,gust catifelat și intens. Taninii fini și notele vanilice de la învechirea în barrique-uri din stejar românesc sunt bine integrate în structura corpolentă a vinului. Finalul este lung, puternic condimentat, cu note de ciocolată neagră și cacao.

Nr sticle 13146
Alcool 14.9%
Aciditate totala 5.43 g/L
Zahar rezidual 3.28 g/L
Regiune Năeni, Buzau Dealu Mare DOC – CT
Soiul de struguri Syrah 100% 5 clone, 4 frantuzesti: 470,174,525,747 si o selectie din california ISV-R1 , altoite pe 2 tipuri de portaltoi: SO4 si R140
Fermentare in tancuri din inox verticale, cu irigarea caciulii de 5-6 ori pe zi,timp contact cu pielita 14 zile, temperatura controlata 22-27°C;
Maturare 13 luni in butoaie de 225lt si 300lt din stejar romanesc, frantuzesc si rusesc
Tipul de sol soluri bruno-lutoase, cu substrat calcaros
Clima temperat – continentala
Cules prima parte a lunii octombrie, manual
Potential de invechire 10 de ani

Shiraz / Rosu / Sec / Romania / Dealu Mare - Sahateni
Ambalare: 0.75 l

Temperatura optima de consum: 18 ° C. Asocieri culinare: alaturi de carne de miel, vită friptă, vânat sau carne condimentată. De asemenea, este o alegere potrivită pentru feluri de mâncare marocane sau indiene.

95 RON

Cantitate 

 
Produse similare