Vinuri › BAUER R. R. 0,75 L

BAUER  R. R. 0,75 L

BAUER R. R. 0,75 L

"Inca din 2004, cand am plecat din Germania, dorinta de a vinifica iar Riesling de Rin a crescut constant pe parcursul anilor. Multi vinofili considera acest soi “regina” strugurilor albi si intr-adevar cele mai scumpe vinuri albe sunt vinificate din Riesling.
Desi la Crama Bauer nu gandim in termeni de “ cel mai bun/ cel mai rau/ cel mai scump”, nu putem nega ca acest soi este capabil sa produca vinuri de o complexitate incredibila, cu un potential mare de invechire, cu o gratie de nedescris si capabil sa- si exprime terroir-ul si originea intr-un mod original.
Toate aceste calitati ne-au interesat si ne-au atras. Cu vinul nostru, R.R., dorim sa aratam si sa definim propria interpretare in Romania pentru acest soi de struguri, pur si fara compromisuri. Struguri atent ingrijiti int-un terroir de exceptie, culesi manual, impreuna cu o interventie minima in crama, totul pentru a obtine in final o piesa fina de o adevarata maiestrie – un adevarat Riesling Romanesc – un vin ce merita a purta numele . R.R. Crama Bauer

O recoltă ideală, cu struguri sănătoși și complet copți. După presarea directă, mustul a rămas aproximativ 72 ore pentru clarificare înainte de a fi tras și fermentat în cisterne de inox fără drojdii selecționate. O fermentație foarte lungă, dar ușor de gestionat – mai mult de 10 săptămâni – ne-a ajutat să creăm un Riesling demi-dulce foarte complex și profund, cu o aciditate susținută și un potențial foarte mare de învechire.

Să nu fiți surpinși sau speriați de “demi-dulce” - este un Riesling clasic cu rest de zahăr, ceea ce înseamnă că nu este nimic greoi. Este și va fi mereu un partener de încredere pentru multe situații și diferite preparate. Doar să ii dați răgaz o ora în carafă, la rece, înainte de a fi consumat, pentru că este încă tânăr."

Soi: 100 % Riesling de Rin
Alcool 11,5 % in volum
27,0 g/l zaharuri
Editie limitata: 2000 de sticle

Riesling De Rhin / Alb / Demidulce / Romania / Dealurile Olteniei
Ambalare: 0.75 l

Temperatura optima de consum: 8-10 ° C

81 RON

Cantitate 

Cel mai mic pret in ultimele 30 zile: 81 RON


 
Produse similare