› Arta degustarii vinului - de la moft la pasiune Septembrie 2012 – Octombrie 2012

Arta degustarii vinului - de la moft la pasiune Septembrie 2012 – Octombrie 2012

in Cluj-Napoca

Arta degustarii vinului - de la moft la pasiune
Septembrie 2012 – Octombrie 2012


JOI 20.09.2012, 19.30 – 22.00
1. Cand se termina moftul si incepe pasiunea? Somelierul de langa noi
- scurta istorie a vinificarii
- pahare, dopuri, tirbusoane
- ce este somelierul
- trucuri, fise, grupe, sortimente, categorii de bauturi
- degustare trei sortimente de vin
MARTI 25.09.2012, 19.30 – 22.00
2. De ce vin? Cum cumparam vin si de ce?
- etichete, butelii, defecte, calitati
- functia sociala
- arome, buchet
- alb, rosu sau rose
- degustare trei sortimente de vin
JOI 27.09.2012, 19.30 – 22.00
3. Mai multe despre examenul organoleptic. Ne place sau nu? De ce ne atrag vinurile medaliate?
- vizual
- olfactiv
- gustativ
- asociere vin cu mancare
- degustare trei sortimente de vin
MARTI 02.10.2012, 19.30 – 22.00
4. Cate ceva despre pastrarea vinului si lectii de baut vin
- sabrare, flambare, chambrare, decantare, transvazare
- temperaturile vinului: de la must la vinul din pahar
- degustare trei sortimente vin
JOI 04.10.2012, 19.30 – 22.00
5. Vinurile spumante – chiar ne salveaza?
- cum se face vinul spumant
- cum se bea vinul spumant
- bautura regilor in paharele noastre
- degustare trei vinuri spumante
MARTI 09.10.2012, 19.30 – 22.00
6. Brandy-uri si alte distilate. Test de personalitate – sunt un pasionat de vin sau aleg altceva?
- despre cognac si nu numai
- micile placeri ale oamenilor mari
- degustare brandy si tigari de foi
- test
la CRAMA NOASTRA pe str. Bratianu 35 (vis-à-vis de Centrul Cultural Francez Cluj)
Curs de initiere sustinut de Delia Banga, somelier Crama Noastra si invitatii sai
Pret: 550 RON/ pachet
Locuri limitate: maxim 12 persoane/grupa – minim 8 persoane/grupa
Informatii suplimentare, inscrierile si plata se fac la Crama Noastra SRL incepand de joi 13.09.2012 pana la data de 18.09.2012.
Orar: Luni-Vineri 09.00-22.30, Sambata 10.00 – 18.00.