Descriere
Strugurii au fost culeși manual, iar pentru vinificație am păstrat aceeași formulă: fermentație alcoolică și malolactică 100% în barrique timp de 4 luni – pe drojdii cu batonaj ușor – după care urmează o a 2-a perioadă de maturare în butoaie de stejar nou – 225 litri – de la tonellierul Dargaud & Jaegle, Franța – pentru un total de 6 luni. După maturare am procedat la selecția celor mai bune baricuri și la cupajarea lor în vase de inox. După îmbuteliere urmează o perioadă de minim 12 luni de maturare la sticlă în pivnițele Cramelor Recaș.
Olfactiv vinul se deschide cu note de fructe galbene crocante – mere golden, pere si piersici albe. Notele de pâine proaspătă, vanile și unt caramelizat întregesc profilul complex al acestui buchet. Vinul este sec și onctuos cu o mineralitate tipică parcelei La Stejari. Notele lemnoase de barrique și alcoolul sunt perfect integrate și îi dau consistența și rotunjimea unui Chardonnay de mare clasă. Un vin in plină evoluție, cu potențial de învechire la sticlă.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.