Descriere
Un vin extrem de dulce de acest nivel necesită consacrare și curaj. Strugurii trebuie lăsați pe vița de vie până când sunt foarte copți. În condiții corecte se dezvoltă așa-numitul Botrytis, acesta permițând strugurilor să se usuce și să înceapă să se deshidrateze, în acest timp dezvoltând aromele specifice. Rezultatul este că mai mult de jumătatea strugurilor se pierd înainte chiar de a fi culeși, dar câștigul pentru iubitorii de vinuri este o concentrație care durează! Aromele și zahărul din struguri devin extrem de puternice și atunci când sunt culeși și presați rezultatul este un suc gros și lipicios. Acesta este fermentat și i se permite să-și păstreze dulceața intensă, care conferă acestui vin caracterul unic.
Auriu, limpiditate foarte bună. Debut floral (salcâm), urmat de arome de fructe supracoapte (pere, gutui, pepene galben), miere, scorțișoară și ușor vanilie. Aciditate foarte bună, corp atletic, rotund, echilibrat, catifelat și consistent, alcool bine integrat.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.