Descriere
Michel Sajous, distilator de a treia generație, produce Clairin în apropierea satului Saint-Michel de l’ Attalaye , un platou frumos din nordul Haitiului. El a construit Distileria Chelo în 2004, chiar în locul unde se afla fosta distilerie a familiei sale. În jurul distileriei, multe soiuri diferite de trestie de zahăr
cresc organic, fără îngrășăminte, pesticide sau substanțe chimice. Printre aceste soiuri se numără și incredibilul Cane Cristalline, pierdut de mult timp. Recoltarea are loc între decembrie și august. Trestia este tăiată manual cu maceta și transportată la distilerie cu ajutorul măgarilor, apoi presată. Sucul proaspăt este fermentat cu drojdie naturală, sălbatică, timp de 5-7 zile.
Distilatul este produs într-un mic alambic tradițional.
Profil: Bogat și autentic.
Miros: Proaspăt și direct. Coajă de nucă de cocos, pere necoapte, iarbă proaspăt tăiată, verde.
Gust: Trestie de zahăr proaspătă, piper alb, ulei de lămâie verde, pepene galben necoapte.







Recenzii
Nu există recenzii până acum.