Descriere
Acest port a fost realizat in 2003, o recolta excelenta in Valea Douro, fiind si anul care a marcat centenarul aviatiei, 1903-2003. Peter si Charles Symington, tatal lui Graham si echipa de vinificatie a fiului, au ales cele mai bune vinuri vintage, o parte dintre acestea fiind selectate pentru imbuteliere ca Vintage Port, in timp ce o selectie suplimentara a celor mai bune loturi au fost destinate imbatranirii pe termen lung in butoaie condimentate din lemn de stejar pentru o lansare viitoare, ca Port Colheita; vinuri dintr-o singura recolta („colheita” inseamna recolta in portugheza).
Cand Peter s-a retras in 2009, Charles l-a succedat ca vinificator principal si degustator, iar dupa ce l-a urmat indeaproape in dezvoltarea vinurilor, el a decis sa matureze vinurile din 2003 in butoaie din lemn inainte de imbuteliere.
Lansarea lui Graham Colheita din 2003 a fost numita „Primul zbor” pentru a sarbatorii primul secol al aviatiei.
Este descris drept vin dulce (dessert wine / sweet wine) — stil portobinecunoscut pentru dulceaţă naturală, fructe confiate/marmeladă, caramel, fructe uscate etc.
La degustare specifică: arome de caramel, vanilie, toffee, fructe roșii conservate, marmeladă, fructe uscate, ciocolată neagră etc. Palatul este unul cremos, voluptuos.







Recenzii
Nu există recenzii până acum.