Vinuri › Davino Flamboyant

Davino Flamboyant

Davino Flamboyant

Cupaj: Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Neagra Se produce numai in anii de exceptie. Strugurii culesi esalonat la supramaturare, selectati succesiv in vie si in crama. Flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificatie in rosu: fermentare - macerare clasica pe bostina, in vase mici de inox la 22-28 grade Celsius. Cabernet Sauvignon - timp de 21 zile, Merlot - 15 zile si Feteasca Neagra - 12 zile. Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica. Maturare 100% in baricuri noi de stejar timp de 12 luni, urmata de selectia si asamblarea fiecarui soi care a intrat in cupaj in proportie de 81% Cabernet Sauvignon, 12% Merlot si 7% Feteasca Neagra. Invechire la sticla minimum 24 luni.
Limpede-cristalin

CULOARE: Rosu - rubiniu intens, cu reflexe purpurii.
OLFACTIV: Complex, persistent si intens, cu nuante de fructe negre, stafide, condiment, piper verde, menta si tabac.
GUST: Complex si expresiv, amplu, puternic dar rotund. Evolutie pe o panta lunga, cu un postgust remanent usor condimentat, ce pune în evidenta taninurile fine si elaborate.

Cupaj / Rosu / Sec / Romania / Dealu Mare - Ceptura
Ambalare: 0.75 l

Asociere culinara : carne de vanat, carne de vita, carne de porc impanate , fois gras, branzeturi vechi sau branzeturi fermentate. Necesita decantare minimum 30 minute, temperatura optima de consum 18 ° C.

195 RON

 
Produse similare