Vinuri › Terra Romana Feteasca Neagra

Terra Romana Feteasca Neagra

Terra Romana Feteasca Neagra

Anul 2014, usor mai rece decat precedentii si bogat in precipitatii, a avut o toamna calda si lunga, lucru care a ajutat dezvoltatrea aromelor.
Terra Romana Feteasca Neagra 2014 este obținută din struguri culeși din plantații înființate în 2003 si 2004, pe versanți cu expoziție sudică. Prin vinificare clasică (în vase de beton, cu maturare în baric timp de 8 luni) s-a obținut un vin care exprimă caracteristicile tipice ale soiului Fetească Neagră: culoare roșu intens cu reflexe violacee, miros condimentat (piper negru) și vanilat, cu note de gutuie, fructe roșii bine coapte și stafide.
Acest vin se caracterizează prin gustul de prune uscate, este puternic dar elegant, cu tanini fini și complecsi.
Vă sugerăm să îl serviţi la temperatura de 17-18°C, acompaniat de preparate din carne roșie cu sos (oaie, vită, vânat) condimentata chiar peste medie, miel la cuptor și brânzeturi maturate.
Pastrat in conditii optime de temperatura, lumina si umiditate, acest vin are un potenţial de învechire de minimum 7 ani.

Feteasca Neagra 2014 este un vin romanesc premiat, ce provine din podgoria Dealul Mare, renumită pentru producerea de cele mai bune vinuri romanesti.

Alc.13.0%vol

Feteasca Neagra / Rosu / Sec / Romania / Dealu Mare
Ambalare: 0.75 l

CU CE MENIU SE SERVESTE carne roșie (oaie, vită, vânat) ce poate fi condimentată peste medie, miel la cuptor, brânză maturată. TEMPERATURA DE SERVIRE 17-18°C POTENTIALUL DE INVECHIRE minimum 7 ani

46 RON

Cantitate 

 
Produse similare