› Crama

Info Crama Noastra

CRAMA NOASTRA S.R.L. ofera clientilor sai serviciul de returnare a produselor conform politicii interne si legislatiei in vigoare.

Produsele pot fi returnate in orice magazin CRAMA NOASTRA S.R.L. din tara sau online daca produsele returnate indeplinesc conditiile de retur mentionate.

Clientul CRAMA NOASTRA S.R.L. trebuie sa aiba in posesia sa factura in original sau bonul fiscal pe baza careia a achizitionat marfa din cadrul unuia din magazinele CRAMA NOASTRA S.R.L., certificatul de garantie si/sau autenticitate.

Produsele trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • Produsele trebuie sa fie in ambalajul original (la defect de dop se va prezenta si dopul de pluta)
  • Produsele nu trebuie sa prezinte urme de utilizare
  • Produsele sunt obligatoriu returnate in ambalajul original (ambalajul in care au fost achizitionate), cu toate accesoriile si eticheta integre (fara urme de utilizare, deteriorare, lovire);
  • Produsele sunt in stocul curent de marfa si exista spre vanzare in magazinul in care se doreste a se efectua returul
  • Produsele returnate sunt din acelasi lot
  • Produsele nu au facut obiectul unei comezi speciale
  • Produsele nu prezinta defectiuni, urme de lovire sau deteriorare
  • Produsele nu au beneficiat de un alt serviciu cum ar fi: personalizare, confectionare etc.
  • Produsele nu depasesc termenul de 30 de zile de la data achizitiei
  • Produsele sunt in termenul de valabilitate (nu expira in mai putin de 10% din totalul zilelor cuprinse in perioada de valabilitate);
  • Produsele sunt la unitatea de ambalare (pachet, rola, cutie, butelie, etc)

Cand nu se accepta returul produselor?

  • In cazul in care produsul/produsele prezinta semne vizibile de utilizare
  • Eticheta/sigiliul ambalajului este deteriorata sau lipseste
  • Produsele au beneficiat de un alt serviciu cum ar fi: personalizare, confectionare etc.
  • Produsele nu se afla in ambalajul in care au fost achizitionate
  • In situatia in care s-a incheiat un contract intre CRAMA NOASTRA S.R.L. si client in care se mentioneaza explicit acest lucru.

Nota: In cazul in care clientul returneaza produsele comandate online sau la care s-a aplicat taxa de transport, se va accepta returul doar daca clientul achita contravaloarea transportului pentru retur sau face acest lucru personal. Plata contravalorii produsului returnat se va face exclusiv prin virament bancar in contul indicat in mod expres de client si deschis exclusiv pe numele clientului care a comandat produsul supus returului.

Pentru alte informatii legate de returul produselor aveti posibilitatea transmiterii unei solicitari pe adresa de e-mail contabilitate@cramanoastra.ro.

 

Ce este vinul Orange?

Azi, termenul “vin Orange ” descrie o modalitate de vinificare arhaica, antica. Strugurii albi sunt partial sau complet desciorchinati si zdrobiti, apoi fermentati pe pielite. Acest proces este de durata, ajungand de multe ori sa dureze luni intregi. Pe scurt, vinul Orange insemna sa vinifici un soi de struguri albi la fel ca pe cei rosii. Contactul indelungat cu pielita poate duce si la o intensificare a culorii vinului. Drept urmare “Orange”.

In vechime, acest procedeu era un rau necesar, datorita lipsei de tehnologie si de cunoastere. Dar de ce se produce vinul Orange in zilele noastre? Raspunsul este foarte simplu. Diversitate si renuntare la “mainstream”. Cu astfel de vin se pot experimenta noi si diferite trepte de arome si gust in timp ce explorezi interpretari necunoscute ale unor cunoscute soiri sau origini. Oenologii experimentati sunt capabili sa obtina prin acesta metoda de vinificatie vinuri foarte complexe, cu straturi multiple si un profil aromatic total diferit avand caractere distinctive.

De cele mai multe ori vinul Orange este confundat cu “vin naturel”. Acesta expresie inseamna pentru cei mai multi dintre extremisti (productori sau consumatori) un vin obtinut fara tehnologie moderna ca cisternele de inox sau filtrele, fara aditivi adaugati ca drojdiile selectionate enzimele sau sulfitii. Desi vinurile rosii rezista mai bine decat cele albe unui astfel de tratament “naturel” natura nu poate fi pacalita sau negata. Ca rezultat, multe dintre aceste vinuri, desi unele ridicol de scumpe, arata, miros si au gustul unei infuzii de resturi dintr-o piata de legume . Nimic din cele mentionate nu au legatura cu conceptul unui vin “Orange” produs intr-un mod serios.

Cum este produs vinul Bauer O.R.A.N.G.E.?

Pentru vinul Bauer O.R.A.N.G.E. am selectat struguri absolut sanatosi si perfect copti dintr-o plantatie de Sauvignonasse veche, de peste 40 ani – Via Rozopol. Am folosit acest soi cu arome discrete datorita capacitatii sale de a exprima originea si terroir-ul din care provine. In timpul culesului am fost la fel de meticulosi ca si cu soiurile noastre rosii pentru ca orice imperfectiune a strugurilor sau orice urma de putregai este scoasa si mai mult in evidenta de fermentatia prelungita pe bostina. Strugurii sunt desciorchinati fara a fi zdrobiti iar fermentia are loc in cisterne de inox cu drojdii indigene, ale cramei nostre.

In timpul fermentatiei facem de cel putin 3 ori pe zi procedeul manual numit “Pigeage” pentru a pastra contactul cu pielitele cat mai mult timp si pentru a evita extractia mecanica de tanini amari. Nu controlam temperatura pentru a initia fermentatia malolactica.

Pentru recolta 2014, strugurii au ramas timp de 12 saptamani pe bostina inainte de presare. In continuare vinul a stat pe drojdie plina fara alt tratament sau tragere timp de 14 luni, in butoaie folosite de 300 litri, din lemn romanesc. Inainte de imbuteliere vinul a fost usor filtrat si stabilizat cu un tratament moderat cu dioxid de sulf (asemanator cu cel al vinurilor noastre rosii)

sursa: http://cramabauer.ro/magazin/item.asp?id=127&name=Bauer-O.R.A.N.G.E.-2014